Logo Magister
FX2 1535
Algemeen
30 september 2022

Techniek Tastbaar

In de week van 26 september vierde het Linde College het 10-jarig jubileum van het Technasium op de school. Alle leerlingen kregen een gastles van iemand uit het bedrijfsleven en er was een jubileumfeest voor opdrachtgevers, (oud-) leerlingen en medewerkers. De week werd afgesloten met een groot techniek-evenement: Techniek Tastbaar.

Over Techniek Tastbaar
In en rondom de school waren er allerlei doe-activiteiten die met techniek te maken hadden. Het evenement was niet alleen voor leerlingen van de school, maar ook jongeren tussen de 10 en 16 jaar waren uitgenodigd. “Maar ook ouders, broertjes en zusjes zijn welkom hoor” zegt Elise van Beek van het Technasium. Ze benaderde samen met haar collega’s verschillende bedrijven en vervolgopleidingen met de vraag of ze mee wilden doen. “Na heel wat bellen en mailen, kwamen we op een mooi aantal organisaties die met een divers aanbod aan activiteiten mee wilden doen aan Techniek Tastbaar”. Tekenen met een VR-bril, een drone besturen of kijken naar een optreden van de Mad Science Show, waren onderdeel van het programma. Dat techniek ook in andere branches een belangrijke rol speelt, konden de bezoekers zien bij een demonstratie van een zorgrobot.

Verbinding met praktijk
Van Beek: “Het is goed om te zien dat veel bedrijven de tijd hebben genomen om jongeren tijdens dit evenement kennis te laten maken met techniek. Juist door als school de verbinding met de praktijk te zoeken, kunnen we nog meer betekenis aan ons onderwijs geven. Zo werken we al jaren binnen het Technasium. Leerlingen werken daar samen aan opdrachten van echte opdrachtgevers.

Tijdens het jubileumfeest kwamen oud-leerlingen terug naar Wolvega om te vertellen over wat het Technasium had betekend voor hun vervolgopleiding en -loopbaan. Het is fantastisch als je dan hoort dat het leren samenwerken met elkaar, in opdracht van een echt bedrijf, hun een voorsprong heeft gegeven in hun vervolgopleiding. En dat is niet altijd een technische vervolgopleiding. De leerervaringen binnen het Technasium komen ook van pas bij andere vakgebieden. Een ‘kickstart’ noemde een van de oud-leerlingen het. Dat is toch een mooi compliment om te krijgen”.

Op donderdag 10 november organiseert het Linde College een Open Huis voor leerlingen van groep 8. Dat is opnieuw een moment op kennis te maken met het Technasium en de rest van de school. “Iedereen is dan weer van harte welkom in onze Technasiumwerkplaats en de andere technieklokalen”.

 

Foto's: Lenus van der Broek

FX2 1517 FX2 1512 FX2 1525 FX2 1534
Volg ons op social media