Logo Magister
Danielwenzel Lindecollege 230316 T9A3349 1600X898

Cultuur op het Linde College

Op het Linde College besteden we veel aandacht aan cultuur en kunst. Niet voor niets zijn we een officieel erkende cultuurprofielschool. Je volgt verschillende kunstvakken. Bijvoorbeeld beeldende vorming en muziek. Daar ga je zelf creatief aan de slag. Ook bezoeken we elk jaar voorstellingen zoals cabaret, dans, theater, muziek en musea. Regelmatig kun je je inschrijven voor creatieve workshops die je buiten de lessen om kunt volgen. 

Door deze culturele activiteiten leer je nieuwsgierig te zijn, oplossingen te bedenken en een open houding te hebben; ook naar andere culturen. En wie weet ontdek je jouw verborgen talent!

OpusM: hét muziekproject voor de brugklas!

Gratis extra muzieklessen

Alle leerlingen in de brugklas krijgen het muziekproject OpusM. Er zijn allemaal workshops waarin je kennismaakt met verschillende instrumenten en muziekstijlen. Na de workshops kun je kiezen om twintig extra muzieklessen op een instrument naar keuze te volgen. Of misschien kies jij liever voor zangles. Het is aan jou!

Dans, toneel, zang, muziek =

PodiumAvond

Tijdens de jaarlijkse PodiumAvond laten leerlingen en docenten zien wat ze in huis hebben. Het is een presentatie van alle culturele podiumactiviteiten die er in een schooljaar georganiseerd worden. Denk aan muziekproject OpusM, theater, het schoolorkest, het Lindekoor, werkstukken van ckv/bevo/kua, de modeshow, noem maar op. In 2023 trad voor het eerst de docentenband op en deden de Masked Teachers hun intrede! De PodiumAvond is een feestje voor leerlingen, hun familie en vrienden! 

Samen muziek maken

Schoolorkest De Wijs

Het Linde College heeft een eigen orkest: De Wijs. Speel je een instrument? Dan ben je van harte welkom om mee te doen. Het maakt niet uit in welk leerjaar je zit. Elke woensdagochtend repeteert het schoolorkest. Je kunt dan gerust een keer een kijkje nemen. Regelmatig zijn er optredens binnen en buiten de school. Hiernaast zie je een filmpje van de orkestdag in 2021. 'Gewone' optredens zaten er dat schooljaar niet in, maar samen muziek maken blijven we doen!

Voor leerjaar 1 t/m 6

Workshops

Het hele schooljaar kun je meedoen aan culturele workshops. Er is steeds een wisselend aanbod. Voorbeelden:

  • Manga tekenen (Striptekenen in Japanse stijl)
  • Schilderen als Bob Ross
  • Music Production
  • Tassen design
  • Rap
  • Looping
Start jouw band op school?

Bandcoaching

Samen spelen in een band kan werkelijkheid worden op het Linde College. Leerlingen die hier enthousiast voor zijn, kunnen bandcoaching krijgen. 

In 2021 deed onze eerste 'eigen' band The Waterbottles mee met de wedstrijd van het Popwerffestival. Met hun vertolking van Californication van The Red Hot Chili Peppers wonnen ze ook nog eens de finale! De winst levert niet alleen eeuwige roem op, maar ook € 1000 voor de school te besteden aan muziekprogramma’s, instrumenten of andere apparatuur om de muzieklessen nog beter te maken. Want de gemeente Weststellingwerf en de schoolbesturen hebben goed muziekonderwijs hoog in het vaandel staan.

The Waterbottles winnen Popwerf 2021
Volg ons op social media