Logo Magister
Lindecollege 052523 T9A9824 1600X1067
Voor vmbo basis/kader

Big Picture Learning

Kom je in een vmbo basis/kader klas? Dan krijg je les volgens de methode Big Picture Learning (BPL). Bij BPL staat leren vanuit je eigen interesses centraal. Onder begeleiding van je advisor (mentor) zet je dit in jouw eigen leerplan.

BPL betekent ook een kleine klas, met een vast 'eigen' lokaal binnen de school. Er zitten zo'n 10 - 15 leerlingen in jouw klas. Je krijgt les van een klein, vast docententeam. Je advisor hoort daar ook bij. 

In de praktijk krijg je meerdere vakken van dezelfde docent. Hiermee creëren we rust, duidelijkheid en structuur voor de klas. Lessen zoals gym, beeldende vorming en muziek heb je wel in een ander lokaal.

Wat is een advisor?

Een advisor is een term van Big Picture Learning. Het betekent voor een groot deel hetzelfde als mentor. Je advisor is je eerste aanspreekpunt op school. Binnen BPL heb je 'persoonlijke ontwikkeltijd'. Dat noemen we we ook wel POT-uren. De advisor begeleidt bij de 10 POT-uren die in je lesrooster staan. Daarnaast is de advisor ook een vakdocent. Bijvoorbeeld docent wiskunde of Engels. Verdeeld over alle dagen van de week, is de advisor 12 - 15 lesuren in de week in jouw klas aanwezig. 

Leren in de echte wereld

Omdat BPL uitgaat van jouw eigen interesses en kwaliteiten, moedigen we je aan om ook in de echte wereld te leren. Je bezoekt bedrijven en maakt opdrachten buiten de school. Zo ontdek je steeds meer wat je graag wilt en goed kan. 

Meer informatie

Big Picture Learning is een onderwijsfilosofie, afkomstig uit Amerika. In Nederland zijn er meerdere scholen die werken volgens deze methode. Big Picture Nederland is een vereniging van scholen. Op www.bigpicturenederland.nl is nog meer informatie te vinden. Wij vertellen u er ook graag meer over!

Volg ons op social media