Logo Magister
Lindecollege 052523 T9A9711
Voor groep 7 en 8

Technolab

Leerlingen uit groep 7/8 kunnen in het Technolab aan de slag met allerlei vormen van techniek en technologie. We bieden workshops voor hele klassen en een PraktijkPlus-klas voor leerlingen die alvast meer met hun handen willen leren. Leerlingen gaan ontwerpen, bouwen, programmeren, werken met een 3D-printer of bijvoorbeeld een lasersnijder aan de slag. 

Lindecollege Technolab Logo 2023 (1)
Klik hier voor de folder
Met de hele klas aan de slag!

De workshops

Met de hele klas kun je een workshop in het Technolab volgen. In een ochtend ga je aan de slag met maakwerk en/of ontwerpen. Wat dat precies is, is elke keer een verrassing. Het kan bijvoorbeeld het ontwerpen en maken van een auto, een mobile of vogelvoerhuisje zijn. Leerkrachten van de basisschool kunnen een workshop boeken voor de klas.

Gratis busvervoer is mogelijk voor scholen die te ver van het Linde College zijn om op de fiets naar de workshop te komen. Voor busvervoer graag zelf contact opnemen met Blok Tours in Steenwijk op telefoonnummer 0521 321333. Graag ver van tevoren reserveren indien mogelijk i.v.m. de drukte in bepaalde periodes. 

Voor groep 8

PraktijkPlus-klas

Voor individuele leerlingen van groep 8 is er in het Technolab de PraktijkPlus-klas. Leren door te doen, staat hier centraal. Het is bedoeld voor leerlingen met een verwacht vmbo-advies, voor wie het belangrijk
is om te ervaren hoe het is om te leren en werken met hun handen.

De leerkracht van groep 8 kan je aanmelden voor een lessenserie van ongeveer 8 weken. In deze periode werk je dan samen met leerlingen uit groep 8 van andere basisscholen. Per periode doen er maximaal 15 leerlingen mee. 

  • Periode 1: t/m 21 november
  • Periode 2: 28 november t/m 6 februari
  • Periode 3: 13 februari t/m 9 april
  • Periode 4: 16 april t/m 18 juni

De PraktijkPlus-klas is op dinsdagochtend van 08.30 - 11.30 uur op het Technolab van het Linde College. Het is de bedoeling dat je hier op eigen gelegenheid naar toe komt. 

Volg ons op social media