Logo Magister
DWF LCW 110321 T9A7503 1600X1067

Goed van start

We vinden het belangrijk dat je je snel thuisvoelt op onze school. Als je voor het Linde College kiest, kom je voor de zomervakantie al een keer langs. Je maakt dan alvast kennis met je nieuwe klasgenoten en je mentor. Elke klas krijgt een eigen mentor. Hij of zij is je eerste aanspreekpunt voor jou en je ouder(s)/verzorger(s).

Ook in de eerste week na de zomervakantie besteden we veel aandacht aan kennismaken. Dus niet gelijk in de schoolbanken, maar met je klasgenoten meedoen aan leuke activiteiten. Zo leer je elkaar, de docenten en het schoolgebouw goed kennen. En alles wat je niet weet mag je natuurlijk aan ons vragen!

Daan: de introductieweek helpt om je klas snel beter te leren kennen
Eerste aanspreekpunt

Een mentor?

Iedereen op het Linde College krijgt een mentor. Dat is een docent waar je met al je vragen en problemen terecht kan. Het is het eerste aanspreekpunt voor jou en je ouder(s)/verzorger(s). Ook krijg je elke week een mentorles. Hierin bespreken jullie als klas verschillende onderwerpen:

  • Hoe plan je je huiswerk goed?
  • Hoe pak je leren voor een toets aan?
  • Pesten of faalangst

Naast lessen van je mentor, gaat hij/zij ook apart met jou in gesprek. Jullie praten over hoe het met jou gaat en of je hulp nodig hebt. Want als je het fijn hebt op school, gaat het leren beter.

DWF LCW 110321 T9A8130 1600X1067
DWF LCW 110321 T9A8124 1600X1067
Bring your own device

Werken en leren met laptops

Alle leerlingen werken vanaf de brugklas met een laptop op school. Daarnaast gebruiken we natuurlijk ook gewoon nog boeken. Bij het ene vak is het meer digitaal, bij een ander vaak juist meer boeken of praktijk. Het is een mix. 

Het is de bedoeling dat alle leerlingen een eigen laptop meenemen. Je kunt er zelf een aanschaffen, maar je kunt via The Rent Company ook een bestellen of huren.

Hoe gaat dat in z'n werk?
Voor de organisatie hiervan werken we samen met The Rent Company. Zij bieden speciale educatie laptops aan op basis van huur of koop. Ook krijg je via hen garantie en service.  

Schaf je liever zelf een laptop aan? Dat kan, maar ons advies is dan wel om even de specificaties bij onze ICT-afdeling te controleren. Dan weet je zeker dat je in klas 1 goed van start kunt!

Volg ons op social media