Logo Magister
DWF LCW 111521 P4A1698 1600X1067
Advies basisschool

Plaatsing groep 8 leerlingen

De juf of meester van groep 8 geeft jou een advies voor het voortgezet onderwijs. Zij weten hoe jij leert en welke leerweg daar het beste bij past. Voor jou is dat belangrijk, omdat je dan in een klas komt waar jij het beste tot je recht komt. Leidend hierbij is de plaatsingswijzer en de doorstroomtoets. Cito-scores of andere testresultaten kunnen ondersteunend zijn. Het Linde College is algemeen toegankelijk. Dit betekent dat alle leerlingen in principe worden toegelaten. Op het Linde College werken we in leerjaar 1 en 2 met zogenaamde dakpanklassen. Je leest daar hier meer over.

Vanaf 2024 is er voor heel Nederland een centrale aanmeldweek voor het voortgezet onderwijs. In 2024 is dat de week van 25 t/m 31 maart. De Minister van Onderwijs heeft besloten meer tijd te geven voor het aanmelden. Daarom staat vanaf 18 maart t/m 31 maart het inschrijfformulier open.

Aanmelden voor de Tienerschool kan via het kennismakingsformulier

Hoe kun je je aanmelden?

Aanmelden

Je ouder(s)/verzorger(s) melden jou zelf aan via een digitaal formulier. Om je aan te melden is het nodig om je te registreren voor het aanmaken van een inlogaccount (zie afbeelding). Nadat je ouder(s)/verzorger(s) is ingelogd kan hij/zij de benodigde gegevens invoeren. 

  • Selecteer schooljaar 2024/2025
  • Klik daarna weer op Linde College

Het is ook mogelijk om de aanmelding op een mobiele telefoon te doen. Hoe dat werkt, zie je in dit filmpje (link).

Nadat we alle gegevens compleet hebben, kijkt de plaatsingscommissie of je geplaatst kunt worden. 

Veranderen van school

Tussentijds aanmelden

Ben je van plan om van school te wisselen? Bijvoorbeeld door een verhuizing? Dan ben je van harte welkom op het Linde College. We vragen je ouder(s)/verzorger(s) dan om contact op te nemen met de school via het contactformulier. We plannen daarna een gesprek op school om kennis te maken. Daar bespreken we dan ook het vervolg van de inschrijfprocedure.

Volg ons op social media