Logo Magister
Training Sco 1
Algemeen
17 maart 2022

SCO traint leerlingen van het Linde College

Trainers van korfbalvereniging SCO trainen 15 weken leerlingen van het Linde College. Ze bereiden een groep voor op de regiofinales van de Olympic Moves. Het aanbieden van deze trainingen is een eerste aanzet tot een bredere samenwerking tussen het bewegingsonderwijs op het Linde College en korfbalvereniging SCO. In de toekomst willen we ook andere activiteiten samen opzetten. Bijvoorbeeld korfbalscholing aan de docenten door trainers van SCO. En het helpen implementeren van korfbal in het lesprogramma. Samen het korfbal naar een hoger plan tillen is een ambitieuze doelstelling die we samen hebben afgesproken.

Over de Olympic Moves
Door Olympic Moves krijgen middelbare scholieren de kans om kennis te maken met diverse sporten en het plezier hiervan te beleven. In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevingswereld van jongeren kunnen zij zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen. Er doen inmiddels ruim 350 middelbare scholen aan mee, wat bijna de helft is van alle middelbare scholen in Nederland. Ook het Linde College doet al jaren mee aan dit programma.

Regiofinales
Op 30 maart 2022 zijn de regiofinales in Surhuisterveen. In de volgende categorieën wordt er dan gestreden om het nationaal kampioenschap voor scholen: klas 1-2, klas 3-4 en schoolteam. 

Volg ons op social media