Logo Magister
PWS 2022 B
HAVO / VWO
15 maart 2022

Profielwerkstukken gepresenteerd

Dinsdag 15 maart was het aan de examenkandidaten havo/vwo van het Linde College om hun profielwerkstuk (PWS) te presenteren. Het PWS is een verplicht onderdeel voor de examenkandidaten. Leerlingen kiezen zelf een onderwerp waar ze onderzoek naar willen doen. Dit kan individueel of in groepjes. Het onderzoek werken ze uit in het profielwerkstuk. De presentatie is het slotstuk van dit hele proces. Gelukkig konden ouders/verzorgers dit jaar weer de presentaties live bijwonen.

Op het Linde College wordt elk jaar het beste PWS gekozen. Van de havo-leerlingen wonnen Meike Fledderus en Iris Kors dit jaar met hun PWS over ‘De invloed van social media op het zelfbeeld van meisjes’. Van de vwo-leerlingen ging Evelyn Land met de prijs naar huis. Zij koos als onderwerp voor haar PWS ‘Dementie op jonge leeftijd’. Naast haar presentatie liet Evelyn ook al een korte trailer zien van de door haar gemaakte documentaire over dit thema.

We kijken terug op een druk bezochte en geslaagde middag. Mooi om te zien hoe uiteenlopend de onderwerpen zijn waarin de examenkandidaten zich hebben verdiept. 

Volg ons op social media