Logo Magister
FX2 9460
Algemeen
23 februari 2023

Presentaties Profielwerkstuk (PWS)

Donderdag 16 februari presenteerden leerlingen uit vmbo 4 gemengd/theoretisch, havo 5 en vwo 6 hun profielwerkstuk (PWS) aan docenten, ouders en medeleerlingen. Het PWS is een verplicht onderdeel voor de examenkandidaten. Leerlingen kiezen zelf een onderwerp waar ze onderzoek naar willen doen. Dit kan individueel of in groepjes. Het onderzoek werken ze uit in het profielwerkstuk. De presentatie is het slotstuk van dit hele proces.

De leerlingen uit havo 5 en vwo 6 begonnen ’s middags met hun presentaties. Een aantal leerlingen leverde zo’n mooie prestatie, dat ze genomineerd werden door de docenten. Zij mochten hun PWS ook presenteren aan een jury. Voor de havo kwam het PWS van Ilse Betten als winnaar uit de bus. Haar PWS ging over de invloed van de menstruatiecyclus op de schoolprestaties van meisjes. Van alle vwo-leerlingen koos de jury het PWS van Thomas Maatman als winnaar. Hij maakte een filosofisch werkstuk over Zingeving en de dood.

In de avond was het de beurt aan de examenkandidaten van de vierde klas vmbo gemengd/theoretisch. Hier ging de prijs voor het beste profielwerkstuk naar Kyra Tiemens, Timo van Smirren, Yesse Knibbe en Djoa la Faille. Hun PWS ging over militaire zorg. Janne Baring, Maureen Abma en Ysmay Thomas wonnen de prijs voor het beste verslag. Zij kozen voor het thema psychologie. In de categorie ‘Beste presentatie’ gingen Floor Borg, Lieke Kuipers, Michelle Huismans en Verena Nuwolt er met de prijs vandoor. Hun PWS ging over onderzoek naar borstkanker.

Volg ons op social media