Logo Magister
Voedselbank 2
Onderbouw
24 mei 2022

Leerlingen helpen Voedselbank

Alle leerlingen in klas 2 van het Linde College krijgen aan het begin van het schooljaar de opdracht om 10 uur vrijwilligerswerk te doen. Dit heet de burgerschapstage. Een aantal leerlingen meldde zich aan om zich in te zetten voor de Voedselbank Weststellingwerf.

Deze leerlingen hebben op 28 maart eerst een rondleiding gekregen bij de Voedselbank. Daar waren ze erg van onder de indruk. Vervolgens hebben ze alleen of in tweetallen in hun eigen omgeving een doos gevuld met tenminste 25 houdbare voedingsmiddelen. Die hebben ze mee naar school genomen. Twee leerlingen leverden deze dozen op dinsdag 24 mei af bij de Voedselbank. De medewerkers van de Voedselbank waren heel blij met de voedingsmiddelen die de leerlingen hebben gebracht en hopen dat de actie een vervolg krijgt.

Over de burgerschapstage
De burgerschapsstage is een voortvloeisel uit de maatschappelijke stage die ooit verplicht werd gesteld. Jaren later kwam het ministerie met de verplichting om in het voortgezet onderwijs aan burgerschapsvorming te doen. Op het Linde College is daarom de naam van de maatschappelijke stage veranderd in burgerschapstage.

Het is de bedoeling dat de leerlingen zelf een plek zoeken om 10 uur vrijwilligerswerk te doen. Op het Linde College worden zie hierbij begeleid door medewerkers van het Stagebureau. Door de burgerschapstage zetten leerlingen zich in voor de maatschappij. Bovendien zien ze hoe het werk van de vrijwilligersorganisatie die ze kiezen, bijdraagt aan een betere samenleving. Verder is het de bedoeling dat ze door hun keuze van de stageplek iets leren over zichzelf.  

Volg ons op social media