Logo Magister
20BO3637
Onderbouw
21 juni 2022

Klas 2 loopt LiCoRun

Vrijdag 17 juni liepen tweedeklassers van het Linde College de eerste LiCoRun. LiCo verwijst naar het Linde College en de school organiseerde dit hardloopevenement voor het eerst zelf in Wolvega. De LiCoRun is het slotstuk van een project voor alle leerlingen uit klas 2. Sinds maart waren ze in training om de loop van 5 kilometer te kunnen volbrengen.

De LiCoRun bestond uit twee rondes rondom de school, met een finaleronde op de drafbaan van het Victoria Park. In totaal liepen er ruim 260 leerlingen en medewerkers van de school mee. Familie, vrienden en belangstellenden moedigden de lopers langs de route aan.

Met dit project wil de school een positieve bijdrage leveren aan het ontwikkelen van een gezonde, fitte lijfstijl. Naast de fysieke training, kregen de leerlingen ook kennis over een gezonde lijfstijl mee. Zo hebben ze in de lessen gekeken naar de effecten van inspanning op de hartslag met een hartslagmeter. Daarnaast is tijdens de voorbereiding gewerkt aan de conditie en gekeken hoe deze verbeterde tijdens de duurtrainingen. Het is een jaarlijks terugkerend project voor alle tweedeklassers.

Volg ons op social media