Logo Magister
IMG 0240
Algemeen
14 februari 2023

Inzameling Giro555

Vanaf woensdag 15 februari zamelen leerlingen en medewerkers van het Linde College statiegeldflessen in. Op deze manier probeert de school een zo groot mogelijk bedrag te kunnen doneren aan Giro 555.

“De gevolgen van de verwoestende aardbeving in Turkije en Syrië worden steeds zichtbaarder. Tienduizenden slachtoffers en gewonden, miljoenen mensen zijn dakloos. Dat raakt ons allemaal op onze eigen wijze. Dat geldt des te meer voor onze leerlingen met een Turkse of Syrische achtergrond. Als school leven wij mee en willen we iets betekenen. Daarom starten we deze inzamelingsactie. Daarnaast besteden we woensdag in de lessen aandacht aan deze natuurramp en de gevolgen voor de mensen. We willen al onze leerlingen meegeven dat het belangrijk is om naar elkaar om te kijken” aldus rector Jan Osinga.

Leerlingen en medewerkers kunnen tot en met woensdag 22 februari flessen inleveren een speciale blauwe container die bij de hoofdingang staat. “Flessen van alle winkels en merken kunnen in de container” zegt locatiebeheerder Kees Heida. “Ook bonnetjes van al ingeleverde flessen zijn van harte welkom. De medewerkers bij de balie verzamelen deze. De opbrengst van de verkoop van koffie, thee en chocolademelk van de hele actieweek gaat naar Giro 555”. Leerlingen die zelf nog een ander idee hebben om geld in te zamelen, kunnen dat doen via school.

Vrijdag 24 februari is het eindbedrag van de actieweek bekend.

Volg ons op social media