Logo Magister
Corona
Algemeen
15 januari 2022

Corona en school

We moeten nog steeds rekening houden met maatregelen om mogelijke verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Hoe wij hier op school mee omgaan staat op deze pagina. 

 1. Ik ben ziek. Hoe meld ik dat?
  Als je ziek bent, meldt je ouder/verzorger je ziek. Dit kan via de Magister app of telefonisch. 
   
 2. Wanneer blijf je thuis?
  Thuisblijven en niet heel ziek zijn is natuurlijk best gek. Om eventuele verspreiding van het coronavirus te voorkomen, vragen we je in de volgende gevallen wél thuis te blijven:
 • Hoesten, neusverkoudheid, plotseling verlies van reuk en/of smaak;
 • Verhoging/koorts bij jezelf of een van je huisgenoten;
 • Jij wacht op de uitslag een coronatest;
 • Na terugkeer uit een gebied waar een oranje reisadvies voor geldt.
   
 • Ben je gevaccineerd? Dan blijf je bij klachten alsnog thuis. 
 1. Moet je je ziekmelden bij klachten?
  Als je thuis moet blijven omdat je aan een van de punten bij vraag 2 voldoet, dan is dat niet automatisch een ziekmelding. Bij verkoudheidsklachten ging je anders ook gewoon naar school. Omdat dit nu niet mag, vragen we je ouders/verzorgers om jou telefonisch af te melden. De baliemedewerker registreert jouw afwezigheid in Magister met de code VM. Dit staat voor ‘voorzorgsmelding’. Omdat je klachten hebt, is het advies om je te laten testen. Als een coronatest aantoont dat je niet besmet bent met het coronavirus, dan mag je weer naar school.
   
 2. Hoe kan ik thuis aan de slag met school?
  Als je uit voorzorg niet naar school komt, dan kun je gewoon verder met het schoolwerk. Klik hier voor een handig overzicht.
 • Huiswerk vind je in Magister of in de studiewijzer;
 • Lessen en opdrachten staan in Magister.me;
 • Je kunt tijdens de les je vraag stellen via de chat van Microsoft Teams;
 • Natuurlijk mag je jouw vraag ook mailen naar de docent. 
 1. Mag ik naar school als de uitslag van de coronatest negatief is?
  Als een coronatest aantoont dat je niet besmet bent met het coronavirus, dan mag je weer naar school. Dit mag ook een zelftest zijn. Zelftesten kun je ophalen bij de balie. Deze zelftesten mag je thuis en/of in lokaal 215 doen.
   
 2. Wat gebeurt er als een docent corona-klachten heeft?
  Ook docenten en andere medewerkers die klachten hebben die passen bij het coronavirus mogen niet op school komen. Als een docent uit voorzorg thuis moet blijven, proberen we de les online door te laten gaan. Als de les online doorgaat, ga je gewoon naar het lokaal waar je anders ook les zou hebben. In principe kun je altijd verder werken met het schoolwerk dat klaar staat in magister.me. In de Magisteragenda zie je of een les online gegeven wordt of uitvalt. Zorg er in ieder geval voor dat je elke dag je oortjes/koptelefoon bij je hebt. 
Volg ons op social media