Logo Magister
Tienerschool (3)
Algemeen
25 september 2023

Burgemeester opent Tienerschool

Op vrijdag 22 september opende burgemeester André van de Nadort officieel Tienerschool Wolvega. Leerlingen van de Tienerschool nodigden hem zelf uit, net als hun eigen familie. “De organisatie hebben we zoveel mogelijk aan de leerlingen overgelaten. Ze zorgden zelf voor hapjes en drankjes, een interactieve presentatie over zichzelf en het lokaal en activiteiten voor de bezoekers. Het was een mooie manier om kennis met elkaar te maken bij de start van het schooljaar. We zijn heel blij dat zoveel ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden een kijkje zijn komen nemen” aldus leerkracht Sanne Mennink. Leuke bijkomstigheid was dat de opening plaatsvond op de verjaardag juf Iris. “Een feestelijke verjaardag en hoe leuk om dit samen met de kinderen én schoolhond Lobke te vieren” aldus Iris. Lobke komt als proef elke vrijdag naar de Tienerschool. Het was een idee van de leerlingen en intern kon het makkelijk georganiseerd worden.

Dit schooljaar is het eerste jaar van Tienerschool Wolvega. “We zijn nu echt ‘los’ met dit nieuwe onderwijsconcept en we wilden heel graag ouders en (oud-)collega’s laten zien en ervaren wat wij doen.” De Tienerschool slaat een brug tussen de basisschool en het voortgezet onderwijs. Het is bedoeld voor leerlingen uit groep 8 of klas 1. Leerlingen volgen deze nieuwe leerroute totdat ze er klaar voor zijn om in te stromen in leerjaar 3 van het voortgezet onderwijs. “We zijn dit gestart omdat de stap naar het voortgezet onderwijs niet voor iedereen op het juiste moment komt. Sommige leerlingen zijn na groep 7 al toe aan een volgende stap en willen extra uitdaging. Ook zijn er leerlingen die nog wat meer tijd nodig hebben om zicht te ontwikkelen. Voor al deze leerlingen is de Tienerschool geschikt.”

De Tienerschool is gevestigd in het Linde College. “We zijn een school in een school. We hebben een eigen ingang en lokaal. Het lokaal lijkt totaal niet op de andere lokalen in het gebouw. Het mooie aan deze plek is dat we voor praktijkvakken gebruik kunnen maken van alle mogelijkheden die het Linde College biedt. Bijvoorbeeld het technieklokaal of de gymzaal en sportvelden” aldus Iris. Dat de leerlingen al volop gebruikmaken van deze mogelijkheden, bleek wel uit het cadeautje voor de burgemeester. Als dank voor zijn komst ontving hij een sleutelhanger die ze zelf maakten met een lasersnijder.

Volg ons op social media