Logo Magister
PWS Vmbo 2024 (3)
VMBO
16 februari 2024

Vmbo presenteert profielwerkstuk

Donderdag 15 februari presenteerden leerlingen uit vmbo 4 gemengd/theoretisch van het Linde College hun profielwerkstuk (PWS). Familie, vrienden en medewerkers van de school waren aanwezig bij deze presentaties.

Het PWS is een verplicht onderdeel voor de examenkandidaten. Leerlingen kiezen zelf een onderwerp waar ze onderzoek naar willen doen. Het onderzoek werken ze uit in het profielwerkstuk. De presentatie is het slotstuk van dit hele proces.

Alle leerlingen hebben het PWS met een voldoende afgesloten. Ze werden beoordeeld op het proces, verslag en presentatie. Er waren ook nog drie prijzen te verdelen. Paola Steringa, Aniek Wubs en Marit van der Molen deden hun PWS over femicide. Ze kregen de prijs voor beste verslag. De beste presentatie werd gegeven door Aymé Kleinsmit, Rosanne Nieuwenhuis en Ylsa Jonker. Zij kozen voor het onderwerp Pesten in het onderwijs. Met het PWS over de Koude oorlog sleepten Indy Flobbe, Shanti van der Velde, Ilse Oostra en Dewi Veldhuizen de overall prijs binnen. Zij scoorden op alle drie de onderdelen de meeste punten.

“We zijn als docenten ontzettend trots op onze leerlingen. Presenteren voor publiek is voor alle leerlingen natuurlijk spannend. Het is mooi om te zien hoe ze gedurende het leerproces, wat het profielwerkstuk natuurlijk is, groeien in hun ontwikkeling.” aldus Karin Kist, coördinator PWS vmbo.

Foto's: Lenus van der Broek

Volg ons op social media