Logo Magister
Nachtlampje

Workshop Nachtlampje

Dit nachtlampje zorgt voor een beetje licht in de duisternis. Maar hoe komt het dat een lampje licht geeft? In deze workshop leer je hoe elektriciteit in een stroomkring werkt. Je gaat voor jezelf een nachtlampje bouwen van hout. Je gaat een ledlampje aansluiten op een batterijhouder zodat de stroomkring rond is en het lampje licht geeft. Je leert hoe het programma voor de lasersnijder werkt. Daarna krijg je een ontwerp dat gemaakt is met de lasersnijder en tenslotte ga je je eigen nachtlampje versieren.

Wat kun je en wat weet je na deze les?

  • Je weet hoe een stroomkring werkt
  • Je weet hoe elektriciteit werkt
  • Je kunt veilig werken met machines en gereedschappen
  • Je hebt kennis gemaakt met het programma voor de lasersnijder

Wat ga je doen?

  • Je gaat je eigen nachtlampje van hout bouwen
  • Je gaat een kleine stroomkring maken
  • Je gaat je nachtlampje versieren

Informatie voor PO docenten
Deze workshop ‘Nachtlampje’ is geschikt voor groep 8 en groep 7/8. De leerlingen maken ieder individueel een nachtlampje. De workshop wordt gegeven in het  Technolab op het Linde College. De workshop start om 08:30 en eindigt om 11:15. Voor in de korte pauze tijdens de workshop is het aan te raden om iets te eten en te drinken mee te nemen.

Alle materialen, gereedschappen en andere benodigdheden zijn bij de workshop inbegrepen.

Gratis busvervoer is mogelijk voor scholen die te ver van het Linde College zijn om op de fiets naar de workshop te komen. Voor busvervoer graag zelf contact opnemen met Blok Tours in Steenwijk op telefoonnummer 0521 321333. Graag ver van tevoren reserveren indien mogelijk i.v.m. de drukte in bepaalde periodes. Als jullie een rekening ontvangen dan kan deze naar het Linde College gestuurd worden: technolab@lindecollege.nl

Nachtlampje
Volg ons op social media